B i l l i g c i o u s . d k

Mikkel og Darijas Madblog

Spaghetti Carbonara

Darija og jeg er, siden sidst, begyndt at arbejde i den virkelige verden. Nu hvor vi er faldet på plads i de nye jobs, begynder vi at have lidt tid og overskud igen, til at få lavet nogle nye blogposts.
Denne opskrift er en modifikation på en opskrift vi fået af Darijas gode venindes far, Lars.
En gang vi var på besøg, serverede Lars sin kreation for os, og det var ulig nogen anden Carbonara jeg nogensinde har smagt. Jeg spurgte hvad hemmeligheden var, og fik at vide at de fleste fejlagtigt bruger fløde i deres Carbonara. Vi har prøvet det både med og uden, og vi er begge to enige med Lars. Denne opskrift tager udgangspunkt i Lars’ men er justeret, så vi bruger lidt ekstra bacon, og samtidig har gjort den lidt billigere.

Du skal bruge

Ingredienser

  • 500 g hjemmelavet pasta eller en pakke frisk pasta fra supermarkedet – 15 kr.
  • 2 pakker bacontern -15 kr.
  • Revet parmasan-ost – 10 kr.
  • 5 spsk. god olivenolie
  • 2 æg – 6 kr.
  • Salt
  • Peber
  • Frisk persille

Opskrift

  1. I denne ret skal ternene, i modsætning til i vores tidligere opskrifter, ikke på en kold pande så fedtet smelter af, men derimod direkte i varm olie, så de nærmest frituresteges og indkapsler fedtet. Mens de steges, krydres de med rigeligt friskkværnet peber.
  2. Bring vandet i kog, imens baconen steges.
  3. Put pastaen i vandet når baconen er stegt næsten færdig.
  4. Sluk for blusset under panden med bacon, og drys parmasan ud over baconen, så det smelter i olien.
  5. Slå æggene ud i en melryster, og ryst dem til de er helt flydende (kraftigt i 15-20 sekunder)
  6. Hæld vandet fra pastaen og hæld, med det samme, de rystede æg og parmasan i, og bland godt rundt.
  7. Hæld baconen og olien fra panden over i pastaen og rør videre indtil det har den “rigtige” konsistens.
  8. Hak og bland persillen i, lige inden servering, så det ikke bliver for slattent.

Opsummering

Lars foreslår at man bruger et stykke røget bacon og selv skærer det ud, men det er en del dyrere. Vi har sparet penge i opskriften ved at bruge normale bacontern og ved selv at lave pastaen.

Samlet koster denne opskrift cirka 46 kr. og der er snildt nok til 3 mand, det giver en portionspris på under 16 kr. så den får topkarakter i priskategorien. Hvis man indregner tiden det tager at lave pastadejen selv, tager det et par timer, men hvis man tager den hurtige fra supermarkedet, tager det fra start til servering omkring en halv time så den sniger sig lige op på 4 stjerner i den kategori.

Det er bestemt ikke en sund ret, og det bærer smagen præg af. Det smager fantastisk på den lidt fede måde, og er simpelthen en perfekt vinterret. Lækker, cremet og himmelsk smag – 5 super subjektive stjerner!

Den snupper også en enkelt bonusstjerne for at være så nem at lave.

Pris
Tid Krævet
Smag
Bonus

Samlet:  15 stjerner

2 Comments

  1. Fin opskrift, der helt sikkert skal prøves. Dog er jeg lidt i tvivl med henblik på parmesanen. Denne står både til at skulle ud over baconen og i med æggene. Kan i uddybe dette lidt?

    • Mikkel Secher

      12. januar 2016 at 19:25

      Hej Line.
      Tak for din kommentar, og undskyld vores langsomme svar!
      Parmesan smager forskelligt alt efter om det er “koldt”, smeltet og decideret stegt. Ved at putte lidt parmesan i panden sammen med baconen til sidst, får man lige en ekstra smagsnuance ind, som giver lidt mere bid i retten :)
      Når parmesanen kommer ned til den varme pasta, smelter den bare og giver en lidt anden smag.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>