Hvis man vil prøve noget andet pålæg end spegepølse eller makrel i tomat, er her en ekstremt nem opskrift på noget helt vildt lækkert pålæg, der afviger lidt fra det man normalt køber nede i Netto. Kyllingelever kan fås i de fleste supermarkeder, og ligger på frost sammen med de andre slags kyllingekød. Det er dog typisk fra burkyllinger, og er ikke specielt lækkert i forhold til det, man kan få hos en rigtig slagter, hvor hønsene har gået ude og har haft det rigtig godt. Det er selvfølgelig billigere i supermarkedet, men hos slagteren koster det kun ca. 70 kr. kiloet – og det er det vi har brugt i denne opskrift.
Opskriften her, ender med ca. 400 gram lækker paté, lige til at smøre på dit favoritbrød.
De fleste opskrifter på paté tager timevis at lave, og er utroligt indviklede. Denne tager under en halv time, og er meget nem.

Du skal bruge

Udstyr

  • Elektrisk urtehakker

 Ingredienser

  • 200 g Kyllingelever – 16 kr.
  • 250 g Skarlotteløg – 10 kr.
  • 100 g Bacontern – 5 kr.
  • Et bundt koriander – 10 kr.
  • Salt
  • Peber
  • Hvidløgspulver
  • Opskrift

Opskrift

  1. Forbered leveren ved at skære sener og eventuelle blodårer fra.
  2. Steg bacontern
    TIP: Smid ternene på panden kold, så fedtet smelter af i takt med at panden varmer op.
  3. Skær løgene ud. De skal ikke hakkes fint, de skal blendes senere alligevel.
  4. Hak korianderen.
  5. Efter baconen har stegt færdig tag den ud af panden, men efterlad baconfedtet i den.
  6. Steg løgene bløde i baconfedtet.
  7. Tag løgene ud, og tilsæt lidt olivenolie.
  8. Steg leveren.
    Tip: Lever steger ekstremt hurtigt, så det skal bogstavelig talt kun steges i et minut mens det vendes konstant!
  9. Tilsæt koriander og rigeligt med hvidløgspulver, salt og peber.
  10. Put løg og bacon og bland det hele godt.
  11. Put det i urtehakkeren, og blend det rigtig til det har en passende konsistens.
  12. Flyt det hele over i et syltetøjsglas eller lignende og put i køleskabet så patéen køler ned.
    TIP: Sørg for at gøre det med det samme. Patéen “tørrer” hurtigt, så der danner sig en kedelig skal på toppen.

Opsummering

Patéen smager himmelsk og er et dejligt afbræk fra det kedelige pålæg man normalt spiser. Man ender med omkring 400 gram med denne opskrift, og den tager under en halv time at lave fra start til slut. I køleskabet kan den holde i et par uger, men når man først har smagt den, er glasset nok tomt efter et par dage.
400 gram pålæg for 41 kr. men når man tænker på at den samme mængde Stryhns Leverpostej koster 30 kr. så er det ikke så galt, når man tænker på hvor meget lækrere denne paté er.
Spis det på dit favoritbrød, som en del af en tapas-anretning eller prøv det på vores billigcious grovbrød.
Velbekomme!