B i l l i g c i o u s . d k

Mikkel og Darijas Madblog

Kyllingesalat med sesam-honning-soya-marinade

Nogle gange magter man bare ikke tung aftensmad. En gang imellem har man mere lyst til noget let og friskt.
Dette er en måltidssalat, men bestemt ikke tung – til gengæld er den anderledes, lækker, nem at lave og vigtigst af alt, billig.

Det er ikke ligefrem det første man tænker på, når man skal finde på en ret med den kylling man spottede på tilbud nede i Fakta. Vi er dog ret vilde med denne kombination, hvor kyllingen bliver marineret i en blanding af soya og honning, og derefter rullet i sesamfrø.

Inden du afskriver den helt fordi det lyder lidt underligt, så prøv det lige af – bare en enkelt gang. du bliver ikke skuffet!

Du skal bruge

  • 400 g kylling (enten brystfilet eller inderlår – det er ligegyldigt) – 28 kr.
  • 2 tsk. honning
  • 4 spk. soyasauce
  • Sesamfrø
  • Salat (f.eks. en standard salatblanding fra fakta) – 6 kr.
  • Andet man har lyst til at putte i. Vi brugte lidt Mozeralla, tomater og agurk- 10 kr.
  • Brød af en eller anden art.  Vi brugte et Ciabattabrød fra fakta – 6 kr.

Opskrift

  1. Bland honning og soya i en skål og rør grundigt rundt til det er tyndtflydende og der ikke klumper af honning i marinaden.
  2. Skær kyllingen i strimler.
  3. Put kyllingestrimlerne i en skål og hæld marinaden ud over. Rør godt sammen så marinaden bliver ordentligt fordelt over kyllingen.
    TIP: Det kan sagtens stå og trække i længere tid så marinaden trækker ind i kødet, men så skal det i køleskabet og stå tildækket. 
  4. Gør en tallerken med sesamfrø klar, og hæld lidt olie i en varm pande.
    TIP: Steg strimlerne ved lav-medium varme (5/9 på vores komfur). Ellers brænder sesamfrøene på og ødelægger smagen. 
  5. Rul strimlerne i sesam inden de kommer på panden – når de er stegt færdige skal de bare ligge og køle af på en tallerken.
    TIP: Honningen i marinaden karameliserer, så den bliver meget klistret. Lad være med at lægge dem på køkkenrulle – det klistrer fast. 
  6. Mens kyllingen køler af, klargøres resten af ingredienserne man vil putte i salaten.
  7. Når kyllingen er kølet af kan det hele blandes sammen og serveres – kyllingen er med denne marinade og sesam utrolig smagfuld, så man behøver ikke yderligere dyppelse.

Opsummering

Vi endte med at bruge ret præcist 50 kr. og præsterede at spise op, men så var vi også propmætte resten af aftenen. Det betyder 25 kr. pr. person, og dermed 4 stjerner for pris.
Retten er rigtig hurtig at lave. Det tog et par minutter at skære kyllingen og blande marinaden. Imens det stod og trak, gik vi en tur, og kom tilbage til stegeklar kylling. 25 minutter senere var salaten spiseklar, så samlet hvis man ikke medregner marineringstiden (som endte med at være 2 timer for vores vedkommende) , tager det ikke mere end en halv time at lave. 4 stjerner for tiden krævet.
Den får 3 subjektive stjerner for smagen, for at være et friskt og anderledes afbræk fra hverdagen.
Bonusstjerner får den ikke mange af – hvis man kan lade være med at spise op, ville den sikkert egne sig super godt til at have med på madpakke. Det kræver dog at den opbevares i køleskab indtil den skal spises, og ikke i tasken. En enkelt stjerne for det.

 

Pris
Tid Krævet
Smag
Bonus

Samlet:   12 stjerner

2 Comments

  1. Jeg kan anbefale at tilføje et fed hvidløg eller to og lidt limesaft til marinaden – den virker super lækkert til nærmest alt! ;) Især svinemørbrad der trækker et par timer.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>