B i l l i g c i o u s . d k

Mikkel og Darijas Madblog

Kylling i Cola

Vores ven Per foreslog, for snart et stykke tid siden, at vi skulle prøve at lave Kylling i Cola til vores madblog – han sagde det var både lækkert, nemt og billigt, så det ville passe perfekt på Billigcious!

Vi har siden da prøvet et par forskellige opskrifter af som vi har fundet rundt omkring, og er efterhånden nået frem til vores egen opskrift, som vi nu er klar til at dele med jer.
Kylling i cola er en ekstremt nem og hurtig ret, som er meget nem at få til at smage rigtig lækkert.

Prøv den, og tak Per hvis I nogensinde møder ham.

Du skal bruge

Ingredienser

  • 1 dåsecola (33 cl) – 5 kr.
  • 250 g god ketchup – 5 kr.
  • 140 tomatpuré (en “stor” dåse) – 2,50 kr.
  • 5-7 fed hvidløg – 2 kr.
  • Sød chilisauce – 2 kr.
  • Et stykke ingefær (10-15 g) – 3 kr.
  • 1 tsk. salt (gerne kryddersalt).
  • 500-700 g kyllingefilet. – 25 kr.
  • Ris – 5 kr.

Opskrift

  1. Begynd med at sætte risene over, så er de klar, nogenlunde når kyllingen er færdig.
  2. Tænd for ovnen på 180 grader (varmluft).
  3. Hæld colaen op i en skål.
  4. Tilsæt tomatpuré, ketchup og chilisauce.
  5. Pres hvidløgen i blandingen, og tilsæt salt.
  6. Riv ingefæren i blandingen.
  7. Rør det hele godt sammen.
  8. Skær kyllingen ud i tern og læg dem i et ovnfast fad.
  9. Hæld blandingen over, og sørg for at alle kyllingestykkerne er dækket af den.
  10. Bag i ca. 25 minutter.
  11. Server med ris.

Opsummering

Denne ret er så nem at lave i forhold til hvor lækker og billig den er, at den får to bonus stjerner for det. Den samlede pris for en omgang er lige under 50 kr. og der er rigelig til 3 personer – dvs. en personpris på et godt stykke under 20 kr. så den for maxpoint i priskategorien.

Hvis man er lidt hurtig er den samlede arbejdstid under et kvarter, hvis man ikke tæller tiden i ovnen med. Det er en ret som ikke behøver ret meget opmærksomhed, når først man har sat den i ovnen – så det er svært at give den andet end 5 stjerner for tiden krævet.

Kylling i cola lavet på denne måde er lækkert, men det er en meget ligetil smag. Det er på ingen måder en stor kulinarisk oplevelse, men den kan sagtens få 3 subjektive stjerner i denne kategori.

Udover de første par bonusstjerner, egner retten sig også super godt til et spise dagen efter, enten kold, eller lunet i microovnen, så den får en ekstra bonusstjerne for det, hvilket hiver den op på tre bonusstjerner.

Pris
Tid Krævet
Smag
Bonus

Samlet:  16 stjerner

1 Comment

  1. Ha! Hvor er det genialt!

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>