Har du nogensinde tænkt på at lave hjemmelavet ost? Ja hjemmelavet! Her er i hvert fald en super nem, utrolig lækker og meget billig opskrift, vi synes du skal prøve. Osten er velegnet til at bruge i salaten, som smørepålæg på brødet eller til pita.

Det kan også anbefales at blande osten op med lidt cremefraiche og salt og herefter serveres til tapas!

Du skal bruge

Ingredienser

  • Ymer A38 (3,5 %) naturel – 10 kr.

Tilbehør

  • Vand
  • Stor gryde (hele ymerkartonen skal kunne være der på tværs)
  • Gaze
  • Si

Opskrift

  1. Sæt ymerkartonen i gryden og dæk den til med vand (sæt den i spænd hvis den begynder at flyde).
  2. Tænd for blusset og lad vandet koge op. Herefter koges ymeren i 5 min.
  3. Sluk for blusset og lad ymerkartonen blive i vandet på blusset, i mindst 4 timer (gerne natten over).
  4. Læg en gaze henover en si, åbn for ymerkartonen og hæld indholdet ud på gazen.
  5. Vrid osten for væde, gør det et par gange og voila, du har lige lavet din egen ost!
    TIP: Jo mere du vrider osten, desto mere “tør” bliver den, så det kan godt kræve et par forsøg før man får den ønskede konsistens.

DSC_8274

DSC_8301

 

Opsummering

Hjemmelavet ost – prøv dét og fortæl os hvad du synes!
Ymerprisen styrer hvor meget osten kommer til at koste – vi vil vove at påstå at det er en af de billigste oste produceret.