Her får I endnu en opskrift på en kold ret, og denne gang er det vores take på en klassiker, som kan laves rigtig billigt og stadig rigtig, rigtig lækkert!
Den klassiske clubsandwich består af salat, kylling, bacon og karrydressing imellem to stykker toastbrød. Det er en fin nok sandwich, men den kan så sandelig godt gøres en tand mere interessant.

Hvis man lige smider lidt ost, revet gulerod og måske lidt ananas i, og putter det i noget lidt lækkert ciabattabrød, så begynder det at ligne noget. Og hvis man så oven i købet laver karrydressingen selv så er den virkelig bare hjemme!

Vi skal lige huske at takke vores veninde Christina for opskriften på dressingen, som er overraskende nem at lave.

Vi købte et ciabattabrød i fakta – et af dem som lige skal bages færdig i ovnen, og de er virkelig lækre. Som bonus koster de kun 6 kr., og det er ikke et tilbud. De har dem altid, og de koster altid det samme. Perfekt hvis man har lyst til en billig sandwich, og der er nok til at mætte to (vi spiste ikke engang det hele).

Du skal bruge

Nedenstående er en liste over de ting vi brugte, det kan selvfølgelig sagtens varieres alt efter hvad man lige har lyst til.

 • Ciabattabrød – 6 kr.
 • 1 pakke stegt kylling -16 kr.
 • Bacon – 8 kr.
 • 3 revede gulerødder – 3 kr.
 • 2 skiver ost – 2 kr.
 • Dåseananas – 4 kr.

Karrydressing

 • 2 små løg / 1 mellemstørrelse løg – 1 kr.
 • 35 g mayonnaise – 1 kr.
 • 100 g cremefraiche – 2 kr.
  TIP: Hvis dressingen skal være sundere, undlad da mayo’en, og skal den være endnu sundere, så lav den kun med skyr. Hvis man har mulighed for det, kan det være en fordel at lave karrydressingen dagen inden – dét bringer smagen af karry mere frem idet den får lov at ligge et par timer i køleskabet, inden servering. 
 • Salt og peber
 • Karry

DSC_6189

Opskrift

 1. Steg baconen
 2. Put brødet i ovnen
 3. Hak løgene fint
 4. Bland mayonnaise og cremefraiche, og tilsæt løgene
 5. Krydr dressingen med salt, peber og karry efter behov
 6. Riv gulerødderne, åbn dåsen med ananas, tag ost og kylling frem
 7. Smør brødet med karrydressing og tilsæt herefter alle herlighederne (i virkeligheden er det kun fantastisen, der sætter grænser for hvad der kan komme i)

Opsummering

Sandwich til to koster ca. 39 kr. at lave, så med en pris på under 20 kr. pr. person scorer den 5 stjerner. Og man bliver seriøst mæt – vi kunne ikke engang spise helt op.
Det tager lidt over en halv time, for der skal lige steges bacon, hakkes løg og varmes brød, men det er ikke noget der kræver de store køkkenfærdigheder. 4 stjerner for tiden krævet.
Når det kommer til smagen er det virkelig lækkert med en spændende sandwich i stedet for super tung og fed ret, og så mætter den på en dejlig måde, med alle de lækre grøntsager der er i – 4 stjerner for smagen.
Bonusstjerner kan vi desværre ikke dele ud af, i denne omgang…

 

Pris
Tid Krævet
Smag
Bonus

Samlet:  13  stjerner