B i l l i g c i o u s . d k

Mikkel og Darijas Madblog

Brombærmoussekage

Til vores afsluttende baskettræning inden sommerferien, havde min veninde Ofelia denne lækre kage med – og jeg var solgt fra første øjeblik! Jeg har altid været vild med brownies, men tvistet med en mousse af bær på toppen, gør kagen helt sommeragtig.. og så er den cremede konsistens slet ikke til at stå for!

Jeg har et helt lager af brombær i fryseren fra mine bedsteforældres have, så det kunne ikke være mere ligetil. Selvom der dog i opskriften står at moussen skal laves af brombær, er det i virkeligheden kun fantasien der sætter grænser for hvilke frugter/bær man kunne bruge. For eksempel, tror jeg en citrusmousse også ville være lækker.
Umiddelbart ser den ret avanceret ud at lave, men jeg lover jer, det er den bestemt ikke. Så det er bare med at komme i gang, for den passer rigtig godt ind i det varme sommervejr..

Du skal bruge

Udstyr

  • Springform (18 cm i diameter)

Ingredienser (Browniebund)

  • 180 g mørk chokolade – 20 kr.
  • 60 g smør – 4 kr.
  • 2 æg – 4 kr.
  • 180 g sukker – 4 kr.
  • 30 g hvedemel
  • 10 g kakaopulver
  • 1/3 tsk. havsalt

Ingredienser (Brombærmousse)

  • 300 g brombær – 15 kr.
  • 30 g flormelis – 2 kr.
  • korn fra 1 vaniljestang – 5 kr.
  • 3-5 spsk. citronsaft – 3 kr.
  • 3 ark husblas – 3 kr.
  • 125 ml piskefløde – 8 kr.
  • 120 g skyr – 3 kr.
    TIP: Skyr naturel, men her brugte jeg skyr med brombær da det lige var det vi havde i køleskabet – og det fungerede egentlig rigtig fint. 

Pynt: friske eller frystørrede hindbær

Opskrift

Browniebund

  1. Smelt chokolade og smør i en lille gryde.
  2. Pisk æg og sukker let sammen, og vend chokoladeblandingen i.
  3. Rør mel, kakao, og salt i. Hæld dejen i springform (18 cm i diameter), hvor bunden er smurt.
  4. Bag bunden ved 175 grader i ca. 30 min (forvarmet ovn).
  5. Lad bunden køle af, og sæt den i køleskabet, mens du laver moussen.

Brombærmousse

  1. Læg husblas i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
  2. Kom brombær, flormelis, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og giv det et lille opkog.
  3. Si massen, så du slipper for brombærkerner.
  4. Kom pureen tilbage i gryden, og sæt den tilbage på blusset.
  5. Vrid husblassen fri for vand, og kom den ned til brombærpureen.
  6. Rør rundt, indtil husblassen er opløst.
  7. Kom pureen i en lille skål og sæt den i køleskabet et øjeblik.
  8. Pisk så fløden til skum. Kom skyr ned til flødeskummet, og pisk videre.
  9. Vend den afkølede brombærpuré i, og fordel moussen oven på browniebunden.
    TIP: Moussen vil være meget flydende, næsten så det ikke er til at tro at den vil nå at stivne på et tidspunkt (se billedet nedenfor). Med lidt tålmodighed skal det dog nok lykkedes, men husk at lave den i god tid!
  10. Sæt kagen på køl i 2-3 timer eller natten over, så moussen sætter sig.

Mousse-vert

Opsummering

Der kom ca. 10 stykker kage ud af det, så det bliver til en pris på 7,1 kr. pr stykke og kagen får dermed 5 stjerner for prisen. Det her er et bevis på at man kan lave ligeså lækre kager hjemme, som de dyre kager hos bageren! Endda bedre!
Man skal regne med at det tager omkring 1 time at lave kagen, så det bliver til 3 stjerner for tiden (her regnes ikke tiden med hvor kagen skal stå i køleskabet for at stivne). Den får desuden 4 stjerner for smagen og for den utrolig lækre og lette konsistens. Den skal have en bonusstjerne for at være så NEM at lave, og en bonusstjerne for det visuelle. Hermed sniger kagen sig op på 14 stjerner i alt.

Pris
Tid Krævet
Smag
Bonus

Samlet: 14 stjerner

2 Comments

  1. Tror da lige jeg skal anbefale den lækkerbidsken til gud og hver mand!

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>