Forrige weekend var jeg i København og besøge min ven Anders. Han fortalte at hans kæreste og ham kørte hele januar som “suppemåned” og det betød at de hver dag skulle prøve en ny suppe.
Jeg smagte hurtigt på resterne fra dagen før, og det var, selv i kold tilstand, hamrende lækkert! Suppen kalde han for ærtesuppe, men i virkeligheden er det nærmere broccolisuppe med ærter.
Jeg fik et billede af opskriften, og kastede mig ud i at lave den, allerede et par dage efter at jeg kom hjem. Darija var ret vild med den også, så nu deler vi opskriften med vores kære læsere.
Baconelskende som jeg er, lavede jeg bacon som tilbehør, men man kan sagtens undvære det hvis man ikke er til kød.

Du skal bruge

Ingredienser

  • 1 Løg – 2 kr.
  • 1 liter Hønse/Grøntsagsbouillon – 0,5 kr.
  • 1 Broccolihoved – 12 kr.
  • 3-4 dl. mælk – 3 kr.
  • 300 g frosne ærter – 12 kr.
  • Lidt cremefraice – 3 kr.
  • 1 pk. bacontern – 5 kr.
  • Ciabatta – 5 kr.
  • Purløg

Opskrift

  1. Hak løgene og steg dem brune i en stor gryde.
  2. Klargør bouillonen, og hæld den i gryden sammen med løgene.
  3. Skær broccolien i mindre stykker og smid den i gryden.
  4. Lad det koge under låg i 10-15 minutter ved lav varme.
  5. Tilsæt ærterne og rør rundt i et minut eller to.
  6. Blend det i gryden, med en stavblender. Det bliver en meget tyk masse, men der kan nu tilsættes mælk indtil suppen har den ønskede konsistens.
  7. Servér pyntet med purløg og lunt brød (f.eks. Ciabatta), evt. kan lige putte en spiseskefuld creme-fraiche på toppen, som på billedet.

Hvis det ikke behøver at være vegetar, kan er der fin tid til at stege en omgang bacontern imellem trin 4 og 5.

Opsummering

Suppe er bare hammernemt, og det kan være super lækkert her i den kolde tid, at spise noget dampende varm suppe i stedet for de ellers så tunge, fedtede retter som man så ofte får her om vinteren.
Hele molevitten koster omkring 42 kr, og det blev vi begge to propmætte af, så 4 stjerner i priskategorien. Suppen tager 30-40 minutter at lave, så 3 stjerner her. De subjektive smagsstjerner indkasserer suppen fire af.
Til sidst scorer den bonusstjerner for nemhed, frysevenlighed (put den i en plastikbøtte og varm den op direkte fra frost inden den skal spises), og så får den også lige en enkel for også at være en vegetar-ret.

Pris
Tid Krævet
Smag
Bonus

Samlet:  14 stjerner